Továbbképzési menetrend

Az Állatorvos-tudományi Kar továbbképző tevékenysége szervezett formában kb. 45 éve kezdődött.

Jó pap holtig tanul! - szólt a régi népi bölcsesség. És ez ma megkerülhetetlen egzisztenciális kihívás mindannyiunk számára – olvasható a kar Tudományos Továbbképzési Központjának honlapján (http://tkk.univet.hu/)

Jót, jól! - ez változatlan törekvésünk: a szakma legújabb eredményeinek bemutatása, egyes szakterületek mélyebb megismertetése és a szakmai kihívásoknak való minél jobb megfelelés elősegítése. Ezt szolgálja bővülő szakállatorvos képzés kínálatunk is.

A tudomány mai állását közvetítő u.n. rövid, 1 – 5 napos tanfolyamok sora bővült a doktori képzés tantárgyaival, amelyek nyitottak minden érdeklődő részére.

A számítástechnika és a bio-matematika /-statisztika megkerülhetetlenül részévé vált szakmai életünknek is: nem csak a betegnyilvántartás, a szakértői programok és a diagnosztikus / terápiás irányelvek, de az oktatás, az egyéni és a szervezett továbbképzés területén is. Ezt is tükrözi a nagyobb számú tanfolyam e területről.

Itt is szeretnénk felhívni figyelmét a Kari Könyvár kiemelkedően színvonalas szolgáltatásaira: nem csak biztosítják, de meg is könnyítik az egyéni továbbképzést és a tanfolyamok, szakképzések vizsgáira való felkészülést. Ez a szolgáltatásuk már távoktatás formában is működik. http://konyvtar.univet.hu/

A Kamara által előírt pontszerzési lehetőséget a Kamara 2010.01.01.-től hatályos Továbbképzési Szabályzata tartalmazza: http://www.maok.hu/.

A TKK által szervezett szakképzések és rövid tanfolyamok előadói kevés kivételtől eltekintve minősítettek, illetve a képzések döntő része vizsga lehetőséget biztosít. Ennek okán 6 pont / óra, illetve vizsga esetén 12 pont/óra pontszámmal lehet számolni.

Jelentkezés a TKK honlapján on-line történhet.

A SZIE Állatorvos-tudományi Kar Továbbképzési és Kutatásszervezési Központ 2011-12 évi tanfolyam menetrendje a következő linken ismerhető meg: http://tkk.univet.hu/Pf-2010/Pf-2011-06-27.htm