Karrieriroda nyílt a gyulai intézetben

Az Egészségtudományi és Környezet-egészségügyi Intézetben a közelmúltban ünnepélyes keretek között adták át a karrierirodát.

A fejlesztésre a TÁMOP – 4.1.1-08/1-2009-0019 A képzés munkaerő-piaci relevanciájának erősítése komplex intézményi és hallgatói szolgáltatásfejlesztési programokkal című pályázat keretében nyílt lehetőség.

A gyulai átadóünnepségen dr. Fodor Lajos főigazgató köszöntötte a jelenlévőket, s arról szólt, hogy intézetükben már eddig is nagy hangsúlyt fektettek a karrierkövetésre, mely erősíti az intézmények és a munkaerőpiac, az intézmények és az öregdiákok közötti kapcsolatot. A diploma egyfajta tudás megszerzése, melynek birtokában a hallgató az életben, szakmájában sikeressé válhat, ezen célok elérését hivatott támogatni az intézet karrierirodája.

Dr. Kovács Árpád egyetemi docens, a projekt vezetője elmondta, az egyetem összesen 540 millió forintot fordíthatott képzőhelyein a hallgatói, illetve intézményi szolgáltatások fejlesztésére. Azt már Vetési Csillától, a gyulai intézet tanársegédjétől tudtuk meg, hogy a karrierirodában naponta 8-tól 12-ig várják az érdeklődőket. Számukra pszichológus, munkaügyi szakember segítséget kínálják az álláskeresés, az interjúkra történő felkészülések megkönnyítése érdekében.