Megyesi Hajnalka veszprémi sikere

A 12. Nemzetközi Tavaszi Játékokat Veszprémben rendezték meg mintegy 1000 versenyző részvételével, akik 8 országból érkeztek. A Pedagógiai Kar II. évfolyamos óvodapedagógus hallgatója, Megyesi Hajnalka magyar színekben indult ezen a nemzetközi versenyen, hogy megmérettesse magát.

Az ötfős zsűri munkájában többek között Dávid Roland, a Veszprémi Petőfi Színház színész énekese vett részt.

Hajnalka két műfajban szállt versenybe: népzene kategóriában, ahol moldvai csángó és mezőségi dalokat énekelt, valamint musical kategóriában, ahol a Diótörőből a Szerelmes csillagok, a Rebecca című műből pedig a Száz sóhaj… kezdetű musicalrészleteket hallhatta tőle a közönség.

A díjak kiosztását látványos felvonulás előzte meg, majd az Óváros téren került sor az eredményhirdetésre.

A musical kategóriában Hajni 3. helyezést ért el, népzene kategóriában viszont ő bizonyult a legjobbnak, így a zsűri elnöke az ő nyakába akasztotta az aranyérmet.

Az ukrán, orosz, török, szlovák, amerikai, német, izraeli és a magyar versenyzők a négynapos verseny után fáradtan, de sikereikkel elégedetten tértek haza. A külföldi versenyzők minősítésben részesültek, a magyar versenyzők pedig – így Megyesi Hajnalka is – helyezéseiktől függően akkreditációt nyertek az ősszel sorra kerülő Veszprémi Játékok Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztiváljára.